当前位置: 首页 >网络教育 > 专升本 > 模拟试题 >

网络教育统考-英语复习题阅读理解及答案1

分享

来源:猎学网2018-02-04 10:44:30

猎学网小编搜集整理了网络教育统考英语模拟题阅读理解题(含答案),希望对你有所帮助!

练习一

Computers are very important to modern life. Many people think that in the future computers will be used in lots of aspects of everyday life. It is thought that we won't have to go shopping because we will be able to get most things which are sold in shops on the Internet. There will be no more books because we will be able to get all texts from computers. The Internet will be used to play games,see films and buy food. Most telephone calls will be made by computers.

Some people are glad about these new ways of shopping and communicating. Others do not think that computers will replace our old ways.

Let's look at books,for example. Some people think that one day we will not read books made of paper. Instead,we will buy and read books using computers. We will read texts on small pocket computers. The computers will keep many different books in them at the same time. We won't need to turn lots of pages and paper will be saved. Computerized (计算机化的) books will be used more and more.

Is Internet shopping such a pleasure as going to the shop? Many people say it is not. It is a pleasure to go into shops and look at things you want to buy. Also probably people won't like to read large texts on our computers.Because paper books seem to be more friendly. Maybe computers won't change these two habits.

6.In the first paragraph it is thought that people will use computers to play games,go shopping and make telephone calls.

A.T

B.F

答案:A

7.Computerized books won't be very expensive is NOT mentioned in the passage.

A.T

B.F

答案:A

8.The underlined sentence in the last paragraph means people like to read paper books.

A.T

B.F

答案:A

9.The last paragraph tells us internet shopping is a great pleasure.

A.T

B.F

答案:B

10.The best title of this passage could be " Computers Are the Future ".

A.T

B.F

答案:B

 

练习二

Shyness is the cause of much unhappiness for a great many people. Shy people are anxious and self-conscious; that is, they are excessively concerned with their own appearance and actions. Worrisome thoughts are constantly occurring in their minds:what kind of impression am I making?Do they like me? Do I sound stupid? Am I wearing unattractive clothes?

It is obvious that such uncomfortable feelings must negatively affect people. A person’s conception of himself or herself is reflected in the way he or she behaves, and the way a person behaves affects other people’s reactions. In general, the way people think about themselves has a profound effect on all areas of their lives.

Shy people, having low self-esteem, are likely to be passive and easily influenced by others. They need reassurance that they are doing “the right thing.” Shy people are very sensitive to criticism; they feel it confirms their feelings of inferiority. They also find it difficult to be pleased by compliment with a statement like this one, “You’re just saying that to make me feel good. I know it’s not true.” It is clear that while self-awareness is a healthy quality, overdoing it is harmful.

Can shyness be completely eliminated, or at least reduced? Fortunately, people can overcome shyness with determined and patient efforts in building self-confidence. Since shyness goes hand in hand with a lack of self-esteem, it is important for people to accept their weaknesses as well as their strengths.

Each one of us is a unique, worthwhile individual, interested in our own personal ways. The better we understand ourselves, the easier it becomes to live up to our full potential. Let’s not allow shyness to block our chances for a rich and fulfilling life.

11.What does the author try to prove by citing “what kind of impression am I making?” (Para. 1)__________

A.Shy people benefit from their caring about their appearance.

B.People’s shyness make them care too much about their appearance and actions.

C.It’s natural that shy people don’t believe other’s compliments.

D.Shy people think they are different from others.

答案:B

12.According to the writer, self-awareness is __________.

A.a good quality

B.the cause of unhappiness

C.harmful to people

D.a weak point of shy people

答案:A

13.That shy people react to a compliment in such a way is ___________.

A.good

B.unreal

C.very reasonable

D.harmful

答案:D

14.Which of the following statements is true, according to the passage? _________

A.Shyness helps us to develop our potential

B.Shyness enables us to understand ourselves better

C.Shyness can block our chances for a rich life

D.Shyness has nothing to do with lack of self-esteem

答案:C

15.It can be inferred from the passage that shy people ________.

A.should find more of their weakness

B.should understand themselves in the right way

C.had better ignore their weakness

D.can get rid of their shyness while maintaining low self-esteem

答案:B

分享到: 来源:猎学网阅读:
w

QQ群

官方一群
279981956

QQ客服

服务时间: 9:00 - 18:00

北科信息科技: 400-6869-113

厦门: 18250704818

微信公众号

电子邮箱