当前位置: 首页 >网络教育 > 专升本 > 模拟试题 >

网络教育统考-英语复习题阅读理解及答案2

分享

来源:猎学网2018-02-04 10:48:19

猎学网小编搜集整理了网络教育统考英语模拟题阅读理解题(含答案),希望对大家有帮助!

练习一

Do you forget to turn off the lights and heaters when you go out of a room? In 2040 it will not matter. They will turn themselves off and on again when you return. A sensor will detect the presence of a human and turn the systems on, and when the humans leave it will turn them off again.

The sensors will work through the central home computer, and they will do much more than just turn the fires and lights on and off for you. They will detect faulty electrical appliances, isolate them so that they cannot harm anyone, and then warn you that they need repair. They will detect fire and if you are out of the house, the computer will call the firemen. It will also call the police,should the sensors detect an intruder(非法闯入者). You will open the door using your personal card--the one you use for shopping--maybe using a number known only to you.

6.The author intends to tell the readers that in year 2040 there will be no switches for lights and heaters.

A.T

B.F

答案:B

7.According to the passage, people will save much trouble with the help of advanced technology.

A.T

B.F

答案:A

8.According to the author, in 2040, new technology will free us from the keys we use today.

A.T

B.F

答案:A

9.Thanks to computers, in 2040 people will be controlled by computers.

A.T

B.F

答案:B

10.The best title for the passage is "The Development of Science and Technology".

A.T

B.F

答案:B

 

练习二

Shyness is the cause of much unhappiness for a great many people. Shy people are anxious and self-conscious; that is, they are excessively concerned with their own appearance and actions. Worrisome thoughts are constantly occurring in their minds:what kind of impression am I making?Do they like me? Do I sound stupid? Am I wearing unattractive clothes?

It is obvious that such uncomfortable feelings must negatively affect people. A person’s conception of himself or herself is reflected in the way he or she behaves, and the way a person behaves affects other people’s reactions. In general, the way people think about themselves has a profound effect on all areas of their lives.

Shy people, having low self-esteem, are likely to be passive and easily influenced by others. They need reassurance that they are doing “the right thing.” Shy people are very sensitive to criticism; they feel it confirms their feelings of inferiority. They also find it difficult to be pleased by compliment with a statement like this one, “You’re just saying that to make me feel good. I know it’s not true.” It is clear that while self-awareness is a healthy quality, overdoing it is harmful.

Can shyness be completely eliminated, or at least reduced? Fortunately, people can overcome shyness with determined and patient efforts in building self-confidence. Since shyness goes hand in hand with a lack of self-esteem, it is important for people to accept their weaknesses as well as their strengths.

Each one of us is a unique, worthwhile individual, interested in our own personal ways. The better we understand ourselves, the easier it becomes to live up to our full potential. Let’s not allow shyness to block our chances for a rich and fulfilling life.

11.What does the author try to prove by citing “what kind of impression am I making?” (Para. 1)__________

A.Shy people benefit from their caring about their appearance.

B.People’s shyness make them care too much about their appearance and actions.

C.It’s natural that shy people don’t believe other’s compliments.

D.Shy people think they are different from others.

答案:B

12.According to the writer, self-awareness is __________.

A.a good quality

B.the cause of unhappiness

C.harmful to people

D.a weak point of shy people

答案:A

13.That shy people react to a compliment in such a way is ___________.

A.good

B.unreal

C.very reasonable

D.harmful

答案:D

14.Which of the following statements is true, according to the passage? _________

A.Shyness helps us to develop our potential

B.Shyness enables us to understand ourselves better

C.Shyness can block our chances for a rich life

D.Shyness has nothing to do with lack of self-esteem

答案:C

15.It can be inferred from the passage that shy people ________.

A.should find more of their weakness

B.should understand themselves in the right way

C.had better ignore their weakness

D.can get rid of their shyness while maintaining low self-esteem

答案:B

分享到: 来源:猎学网阅读:
w
  • 客服
  • QQ
  • 求学登记
  • 活动
  • 返回顶部