当前位置: 首页 >网络教育 > 专升本 > 模拟试题 >

北京交通大学网络教育入学测试专升本英语阅读理解专项训练(二)

分享

来源:广东远程教育网2018-10-29 10:34:36

(五)

If your mother wants to tell something, she uses words. Birds cannot talk as we do. But some birds make sounds to warn their young of danger. They have their own way to make the young birds do certain things.

The Jackdaw is a kind of blackbirds that lives in Europe. Jackdaws live together in flocks(群). Young jackdaws do not know their enemies. When an older jackdaw sees a dog, it makes a loud rattling(格格响的)sound. The younger birds know this sound means an enemy is nearby. The sound warns them to know their enemies.

If a young jackdaw is in a dangerous place, a jackdaw parent flies over him from behind. The parent bird flies low over the young bird’s back. The parent’s tail feathers(羽毛) move quickly from side to side. It is trying to say, “Follow me.”

At the same time, the parent calls out, “ Key-aw. Key-aw”. The parent means, “Fly home with me.” The young bird then follows the older one home.

Young jackdaws do not have to learn what certain sounds mean. They know the meaning of these sounds from the time they hatch.

1.The jackdaw lives in____________.

A.Europe

B.Australia

C.America

D.Africa

答案:A

2.Jackdaws live __________.

A.singly

B.in pairs

C.in crowd

D.in threes

答案:C

3.Which of the following does this story lead you to believe?

A.All animal parents can talk to their young.

B.Dogs are the most dangerous enemies for jackdaws.

C.Young jackdaws know the meaning of their parents’ sound when they grow older.

D.Some birds can give certain information to one another.

答案:D

4.To the young jackdaw, "key-aw, key-aw" means

A.Fly away quickly

B.Fly over to me

C.Fly higher

D.Fly home with its parent

答案:D

5.Parent jackdaws can use their tail feathers to ________.

A.ask their young to follow them

B.play a game with the young

C.tell the meal time

D.give a warning of a fire

答案:A

 

(六)

The flying fox is not a fox at all. It is an extra large bat that has got a fox’s head, and that feeds on fruit instead of insects. Like all bats, flying foxes hang themselves by their toes when at rest, and travel in great crowds when out flying. A. group will live in one spot for years. Sometimes several hundreds of them occupy a single tree. As they return to the tree toward sunrise, they quarrel among themselves and fight for the best places until long after daylight.

Flying foxes have babies once a year, giving birth to only one at a time. At first the mother has to carry the baby on her breast wherever she goes. Later she leaves it hanging up, and brings back food for it to eat. Sometimes a baby bat falls down to the ground and squeaks for help. Then the older ones swoop down and try to pick it up. If they fail to do so, it will die. Often hundreds of dead baby bats can be found lying on the ground at the foot of a tree.

1.The passage tells us that there is no difference between the flying fox and the ordinary bat in____.

A.their size

B.their appearance

C.the kind of food they eat

D.the way they rest

答案:D

2.Flying foxes tend to _____.

A.double their number every year

B.fight and kill a lot of themselves

C.move from place to place constantly

D.lose a lot their young

答案:D

3.At daybreak every day flying foxes begin to____.

A.fly out toward the sun

B.look for new resting place

C.come back to their home

D.go out and look for food

答案:C

4.Flying foxes have fights____.

A.to occupy the best resting places

B.only when it is dark

C.to protect their homes from outsiders

D.when there is not enough food

答案:A

5.How do flying foxes care for their young? ____.

A.They only care for their own babies

B.They share the feeding of their young

C.They help when a baby bat is in danger

D.They often leave home and forget their young

答案:C

分享到: 来源:广东远程教育网阅读:
  • 客服
  • 微信咨询
  • 求学登记
  • 活动
  • 返回顶部