当前位置: 首页 >网络教育 > 专升本 > 模拟试题 >

北京交通大学网络教育入学测试专升本英语阅读理解专项训练(含答案)

分享

来源:猎学网2018-10-29 11:19:16

阅读理解:

(一)

“We don’t have rush hours any more,” said Charles M. Mclean, who runs the nation’s busiest road. “We have rush periods, and they keep getting longer and longer.” Mclean was describing Chicago’s 235 miles of expressway, but the same might be said about almost any of the expressways that have become an important part of American city life—and about the heavy traffic that often blocks(阻塞) them.

In Chicago, a computerized system has been developed that controls traffic on the city’s seven expressways. Now one man—a controller—can follow the movement of Chicago’s traffic by looking at a set of lights.

The system uses electronic sensors(传感器)that are built into each expressway, half a mile apart several times a second, the computer receives information from each sensor and translates it into green, yellow, or red lights on a map in the control room. A green light mean traffic is moving forty-five miles an hour, yellow means thirty to forty-five miles an hour, and red means heavy traffic—cars standing still or moving less than thirty miles an hour.

“See that red light near Austin Avenue?” The controller asked a visitor, “That’s a repair truck fixing the road, and the traffic has to go around it.”

At the Roosevelt Road entrance to the expressway, the light kept changing from green to red and back to greed again. “A lot of trucks get on the expressway there,” the controller explained. “They can’t speed up as fast as cars.”

The sensors show immediately where an accident or a stopped car is blocking traffic, and a truck is sent by radio to clear the road. The system has lowered the number of accidents by 18 percent. There are now 1.4 deaths on Chicago’s expressways for each one hundred million miles traveled, while in other parts of the country there are 2.6 deaths.

Traffic experts say that the Chicago system is the “coming thing”. System like Chicago’s are already in use on some expressways in Los Angeles and Houston. “Chicago has taken the lead,” says New York city’s traffic director, and he adds, “We are far behind…”

1.What would be the best title for this text?

A.Computerized Traffic Control System

B.Rush Periods Getting Longer

C.The Nation’s Busiest Road

D.Sensors on Expressways

答案:A

2.How does the controller follow Chicago’s traffic?

A.By learning how to use a computer

B.By waiting for the red light to turn to green

C.By watching the sensors built into the expressways

D.By looking at a set of lights on the map in the control room

答案:D

3.What color shows that the traffic moves the fastest?

A.Red

B.Yellow

C.Green

D.It’s uncertain

答案:C

4.Which of the following is not true?

A.The Chicago system is the "coming thing".

B.The Chicago system lowered the accident number to 18 percent.

C.Chicago has taken the lead in the computerized system.

D.The Chicago system lowered the accident number by 18 percent.

答案:B

5.The system in Chicago ___.

A.is really effective

B.is actually of very little use

C.will be sent to Los Angeles

D.is looked upon by New York’s traffic director

答案:A

 

(二)

One of the most detailed descriptions of a UFO was given by a nine-year-old Gaynor Sunderland in July 1976. Gaynor lived in Oakenholt, a village in North Wales. On her way home from school, she saw a silver object shaped liked a saucer(茶碟) in a field not far from her home.

The strange craft(航空器)was about 30 feet long and 9 feet high. It had yellow windows along the side and on the top there was a light flashing in a kind of box.

Although Gaynor was very frightened, she did not run away. Instead, she lay quietly in the long grass and watched the door of the strange craft open. She saw two people wearing silver suits come out of the craft. They were carrying some kind of equipment(设备)which they used to examine the ground. They were short and had large pink eyes, Gaynor reported.

After about half an hour, the two people went back into the craft. At once there was a loud noise and the UFO took off.

Although Gaynor told her mother what she had seen, her family decided to keep quiet about it. They did not want people to laugh at their daughter. However, 18 months later, Gaynor told her story to UFO experts. They hypnotized(使进入睡眠状态) Gaynor so they could be sure she was telling the truth.

Not only did she repeat her story, she was able to draw a picture of what she had seen!

1.Which of these descriptions of Gaynor is true?

A.She’s nine, lives in a village and has never seen a UFO before.

B.She was nine, and lives in Sunderland in England in 1976.

C.She was nineteen in July 1986, and lived in North Wales as a child.

D.She was at school north of Wales and her family name was Oakenholt.

答案:C

2.On her way home, Gaynor saw _____.

A.A silver saucer

B.A silver coin

C.A saucer-like silver object

D.A silver ball

答案:C

3.What did Gaynor do as soon as she saw the UFO?

A.She told her mother.

B.She ran away.

C.She went home from school.

D.She hid in the long grass and watched it.

答案:D

4.Which of the following is true?

A.Her family believed what Gaynor told them

B.People laughed at Gaynor when she told them the story.

C.Nobody believed what Gaynor said.

D.The UFO experts believed Gaynor’s story.

答案:D

5.Who did she see come out of the UFO?

A.Some equipment

B.Two short, pink-eyed people.

C.Animals.

D.Silver people with equipment.

答案:B

分享到: 来源:猎学网阅读:
  • 客服
  • 微信咨询
  • 求学登记
  • 活动
  • 返回顶部